Headstart Network

Headstart - new media network

Headstart bød onsdag d. 7. december velkommen til morgenseminar om sociale medietrends i 2012. Mere end 200 medie-nysgerrige hoveder var mødt op i Filmbyen i Aarhus, for at få de nyeste tendenser serveret på et sølvfad. Og der blev serveret lidt af hvert.

 

For hvad skal der investeres i, hvad skal vi holde øje med og i hvilken retning skal virksomheder, der ønsker at gøre sig forhåbninger om at være på forkant med udviklingen, gå i 2012?

 

Til at besvare disse spørgsmål, havde Headstart inviteret tre inspirerende oplægsholdere – Mads Vad Kristensen fra Berlingske Media, Simon Kibsgård fra Creuna og Kim Jong Andersen fra DDB Denmark. Hver især kom de med deres bud på, hvad der kommer til at kendetegne 2012 indenfor sociale medier.

 

I løbet af de tre timer seminaret varede, kom de tre oplægsholdere både omkring sociale netværk, lokationsbaseret tjenester, nye app-tendenser, kampagnestrategier indenfor sociale medier, mediebranchens vilkår, social gaming, mobile trends, social TV og meget mere. Budene på fremtiden var derfor mange, og nogle pointer er særligt værd at fremhæve.  

 

Socialt træthedssyndrom

Mads Vad Kristensen definerer en tendens for 2012 under socialt træthedssyndrom. Han forudser, at det for brugerne ikke længere er nok bare at være tilstede på de sociale medier – det skal give mening. Derfor ser han private netværk og det han kalder sociale transaktioner som nogle af de helt store fokusområder i 2012. Med sociale transaktioner lægger han vægt på, at der ikke længere vil være fokus på at poste indhold, men i højere grad på at dele meningsgivende handlinger. Simon Kibsgård mener dog, at vi i 2012 fortsat vil dele indhold – især litteratur, musik og helbredsrelaterede informationer vil blive delt. Her fremhæver han health-apps som særlig interessante i 2012.If it ain’t mobile – fix it!

Der syntes at være bred enighed blandt de tre oplægsholderne om, at mobilteknologiens potentiale vil blive videreudforsket i 2012. Simon Kibsgård peger på, at vi i stigende grad vil se den fysiske verden og mobilteknologi smelte sammen. Eksempelvis vil Barcodes og QR-codes blive anvendt til social shopping, dealhunting og informationssøgning. En vigtig pointe fra Simon Kibsgård er, at det ikke er nok for virksomheder bare at anvende teknologien, de skal integrere den og tage ejerskab over indholdet, så det skaber en oplevelse hos (for)brugeren.

 


Kilden til social kreativitet

Af morgenseminaret fremgik det tydeligt, at der er rigeligt virksomheder kan kaste sig over indenfor sociale medier. Dog efterlyser Kim Jong Andersen større eksperimenterende kraft hos danske bureauer, hvis de vil gøre sig gældende i Danmark såvel som udenfor landets grænser i 2012. Han mener, at det er nødvendigt, at de danske bureauer afsætter flere ressourcer i bureauerne til at opnå social kreativitet. De danske bureauer skal turde eksperimentere.

 

Strengere regler fra EU

Alle tre oplægsholdere syntes at komme med en løftet pegefinger til branchen, om at være opmærksom på de nye EU-direktiver der bliver fremstillet i forbindelse med privacy-problematikken i sociale medier. Mads Vad Kristensen mener, at alle bør have en plan for, hvordan de vil håndtere de nye regler indenfor EU.

 

Farvel til 2011

Med 2012 bankende på døren, tager vi afsked med medieåret 2011, der har budt på en stridig kamp mellem Google og Facebook, Apple har taget afsked med medieguruen Steve Jobs, tablettens berettigelse er blevet cementeret og en masse nye apps er blomstret frem. De tre oplægsholdere og os andre må i spænding vente og se, hvilke medietrends 2012 byder på og om de havde ret i deres forudsigelser.

 

Se eller gense snakken, som den forløb på twitter under morgenseminaret lige her.  

Visninger: 204

Kommenter

Du skal være medlem af Headstart Network for at tilføje kommentarer!

Join Headstart Network

Hvad er Headstart?

Headstart er et netværk for alle, som interesserer sig for sociale medier og digital forretnings-udvikling.

Det er konsulenthuset Seismonaut og Aarhus Kommune, der står bag Headstart. 

Besøg Headstarts søster

Velkommen til...

Vi vil gerne, at alle føler sig velkomne på Headstart, så vi sørger altid for at holde en god tone. 

Hvis du har spørgsmål, er du også meget velkommen til at gribe fat i mig. 

Camilla Swartz

Community Manager

 

© 2018   Created by Anders Mogensen.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service