Headstart Network

Headstart - new media network

Iværksætter: Har du styr på erhvervsforsikring?

Når man starter en virksomhed er der masser at se til, også ting som man måske ikke lige tænker over i første omgang. Noget som man som ejer af en nystartet virksomhed godt kan komme til at overse, er erhvervsforsikring. Åh nej, det lyder bøvlet tænker du nok. Men fortvivl ej, vi giver dig her et overblik over alt hvad du skal vide om erhvervsforsikring.

 

Det lovpligtige

Der findes mange typer erhvervsforsikringer, og nogle af dem er faktisk lovpligtige at tegne.

Herunder kan du se hvilke forsikringer du som minimum skal tegne til din nystartede virksomhed.

Arbejdsskadeforsikring

Arbejdsforsikringen dækker erhvervsevnetab, mén og behandling ved arbejdsskade samt dødsfald ved arbejdsulykke. Hos nogle selskaber vil du også kunne få dækket krisehjælp og skader på briller og kontaktlinser.

 

Som arbejdsgiver er du forpligtet til at tegne arbejdsskadeforsikring, som dækker dine ansatte, hvis de kommer til skade i forbindelse med arbejdet. Det er lovpligtigt at du tegner en forsikring til alle du har ansat, hvad end de får løn eller ej, og hvad end de er fuldtids- eller deltidsansatte.

 

Den eneste situation hvor du ikke er forpligtet til at tegne en arbejdsskadeforsikring er, hvis du er selvstændig erhvervsdrivende og hvis din ægtefælle arbejder sammen med dig. Hvis du og din ægtefælle er enige om det, behøver I ikke at tegne en arbejdsskadeforsikring. I kan naturligvis sagtens tegne en forsikringen selvom det ikke er lovpligtigt, og ofte vil det også være en rigtig god idé. Hos nogle selskaber, for eksempel hos Tryg, vil du kunne tegne en indehaverforsikring i stedet for arbejdsskadeforsikringen.

 

Erhvervssygdomsforsikring

Denne forsikring dækker som navnet antyder, erhvervssygdomme. Så hvis en af dine medarbejdere bliver syge og sygdommen anerkendes som en erhverssygdom, så vil der blive udbetalt erstatning. Selvom erhverssygdomsforsikringen umiddelbart kan minde lidt om arbejdsskadeforsikringen, så er det ikke det samme og det er vigtigt at du ikke forveksler dem. Erhverssygdomsforsikringen er ligesom arbejdsskadeforsikringen lovpligtig at tegne til sine ansatte, og i nogle tilfælde kan du tegne dem begge i én.

 

Bygningsbrandforsikring

Denne forsikring er lovpligtig hvis du ejer bygningen hvorfra du driver virksomhed og hvis ud har gæld i den.

 

Det er de færreste iværksættere, der har råd til at købe en bygning i opstartsfasen. De fleste starter som regel med at arbejde hjemmefra, og gør du det, så husk alligevel at sørge for at du er forsikret ordentligt. Din private indboforsikring vil med al sandsynlighed ikke dække dit arbejdsudstyr - og så er du på den, hvis der skulle ske indbrud eller hvis din kaffekop vælter ned i noget udstyr.

 

Køretøjforsikring

Som det altid gælder for biler, skal der minimum tegnes en ansvarsforsikring. Det gælder naturligvis også for biler til erhvervsbrug.

 

Erhvervsansvarsforsikring

Det er langt fra alle for hvem denne forsikring er lovpligtig. Det er kun lovpligtigt for advokater og revisorer at tegne en erhvervsansvarsforsikring, men nogle brancheforeninger kan kræve at man har tegnet forsikringen for at man kan blive medlem.

 

Men husk på at selvom en ansvarsforsikring ikke nødvendigvis er lovpligtig i din branche, så kan den godt vise sig at være en god investering alligevel. Forsikringen dækker hvis du som indehaver eller en af dine medarbejdere forvolder skade på andres værdier. Som advokat vil forsikringen for eksempel dække, hvis din virksomhed holdes ansvarlig for rådgivning som har resulteret i et tab for en klient.

  

Husk at tjekke om forsikringen også omfatter produktansvar eller om du skal tilkøbe dette. Produktansvar dækker de skader som forvoldes af en defekt på din virksomheds produkt.

  
Hvis du er ved at starte en virksomhed eller overvejer det, så sørg for at bliv medlem af en a-kasse som optager selvstændige. Der er ingen tvivl om at selvstændige er mere økonomisk usikre end lønnede, så det er ekstra vigtigt at du er sikret ordentligt. Sammenlign a-kasser på http://www.samlino.dk/a-kasser#med-fagforening ;

Visninger: 88

Kommenter

Du skal være medlem af Headstart Network for at tilføje kommentarer!

Join Headstart Network

Hvad er Headstart?

Headstart er et netværk for alle, som interesserer sig for sociale medier og digital forretnings-udvikling.

Det er konsulenthuset Seismonaut og Aarhus Kommune, der står bag Headstart. 

Besøg Headstarts søster

Velkommen til...

Vi vil gerne, at alle føler sig velkomne på Headstart, så vi sørger altid for at holde en god tone. 

Hvis du har spørgsmål, er du også meget velkommen til at gribe fat i mig. 

Camilla Swartz

Community Manager

 

© 2018   Created by Anders Mogensen.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service