Headstart Network

Headstart - new media network

Her får du 6 forskellige tips til hvordan man networker. Dette er nemme tips og er kun det basale af at networke. Disse tips og råd kan drejes og tilpasses til din hverdag - dog skal man forstå jorden før man bygger på den!

Start med at netværke før du får brug for det 

Hvis du opsøger folk fordi du har brug for dem, så er det nemt at se og mærke at du gerne vil bruge de folk omkring dig. Denne form for kontakt kan virke negativ, da modtageren vil tage det som om du bare udnytter dem for at få hvad du gerne vil have.

Derfor er det vigtigt at begynde at engagere dig i andre mennesker før du har brug for dem - for når du endelig har brug for dem, har du dem allerede klar til at hjælpe dig.

Forberedelse og tilrettelæggelse

Alle personer har nogle ting som de er gode til. Du skal kende dine

styrker og forberede dig på hvad du er god til. Hvor ligger din talenter, hvad er dine svagheder og hvilke forbindelser kan du tilbyde?

Få gode bekendte - ikke kolleger 

Når du er ude til et event, så er det essentielt at du er åben som person, glad og motiverende at snakke med. Et godt råd er altid at spørger ind til andre, i stedet for at blive spurgt. Hvem husker man mest fra festen i går? Ham der snakkede om sig selv eller spurgte ind til dig?
Det kan godt være du går efter et godt job, men hvis du bare er dig selv og er åben så virker du meget mere selvsikker i dig selv, hvilket nok skal resultere i fremtidige jobs.

Alle er lige

Rengøringsdamen, gadefejeren og ham der sidder i kassen i Netto, er også mennesker som indeholder værdi i form af viden og forbindelser som du måske kan bruge i din fremtid.

Så husk på: ALRIG tag fejl af andres job. 

Hvad kan du? 

Inden en samtale slutter, så husk at spørg den anden person; ”hvad kan jeg gøre for dig?”. Det er vigtigt at du selv har noget at bringe til bordet og for at finde ud af hvad det kan være, så må vi tilbage til trin 2 som handler om, at du sætter dig ned, forbereder og tilrettelægger dig!

Udtalelse ang. networking af:

Kristian Pitzner - Direktør hos Samlino.dk

"Jeg ser det aldrig som networking, jeg prøver bare at prioritere tid til at komme ud og møde nogle interessante mennesker i forskellige sammenhænge. Ved at høre om hvad de arbejder med, interesserer sig for og hvordan de bærer sig ad med forskellige ting samt ved at dele hvad jeg selv gør får vi oftest skabt en rigtig interessant og lærerig samtale. Ved helt almindelig nysgerrighed og interesse finder man ofte ud af at man måske kan hjælpe den anden, og så gør man selvfølgelig det, hvis det giver mening. Mit vigtigste råd er, at man bør hjælpe uden at forvente at man får noget den anden vej - det skal nok komme helt naturligt."

Byg broer og følg op 

Det sidste trin i denne guide er, at det er vigtigt at vide hvad du kan bruge dit netværk til. Dette er ikke kun hentydet til dig selv men også i forhold til, at bygge broer i mellem dit netværk, så du forbinder to i dit netværk som ikke kender hinanden, men som du forestiller dig kan bruge hinanden til et projekt. Det tager 1 minut at sende en e-mail og præsentere dem og det vil i sidste ende påvirke dig selv positivt når det kommer til muligheder i fremtiden. 

Visninger: 142

Kommenter

Du skal være medlem af Headstart Network for at tilføje kommentarer!

Join Headstart Network

Hvad er Headstart?

Headstart er et netværk for alle, som interesserer sig for sociale medier og digital forretnings-udvikling.

Det er konsulenthuset Seismonaut og Aarhus Kommune, der står bag Headstart. 

Besøg Headstarts søster

Velkommen til...

Vi vil gerne, at alle føler sig velkomne på Headstart, så vi sørger altid for at holde en god tone. 

Hvis du har spørgsmål, er du også meget velkommen til at gribe fat i mig. 

Camilla Swartz

Community Manager

 

© 2018   Created by Anders Mogensen.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service