Headstart Network

Headstart - new media network

18 Days In Egypt - kontekst i user content

Som en del af Now Is Digital i dag på Aarhus Teater fortalte Jigar Metha om sit hjertebarn 18 Days In Egypt. Projektet går ud på at samle og skabe sammenhæng i titusindvis af billeder og videoer og de mange millioner tweets, som blev delt under de 18 hektiske dage i januar og februar, da Hosni Mubaraks mangeårige styre vaklede og faldt.

Hjemme i Californien sad videojournalisten Jigar Metha, der tidligere har arbejdet for The New York Times, og undrede sig over, at han ikke kunne se, hvad der skete i Egypten live i sit tv, når nu hans twitterfeed ligefrem eksploderede med Egypten-relaterede tweets. Hans undren bragte ham til Cairo, hvor han med sine egne øjne kunne se, hvordan egypterne havde telefoner og kameraer fremme under demonstrationer og dokumenterede revolutionen.

Ud af det opstod ideen om at lave en crowdsourcet dokumentar, hvor egypternes egne stemmer gennem tweets, billeder, videoer og andet kunne indgå. Men først måtte han have en platform, hvor alt dette kunne uploades. Og så begyndte arbejdet med 18 Days In Egypt.

Målet med 18 Days In Egypt er at skabe sammenhæng i de mange millioner stykker indhold, som egypterne delte i vinter. Indholdet er historisk dokumentation af revolution, som ikke må gå tabt, understregede Jigar Metha.

Flere andre platforme har også samlet egypternes delte indhold, men det, der adskiller 18 Days In Egypt, er målet om at skabe kontekst. En video er ikke bare en video. Det er også en fortælling om manden bag kameraet, om stedet det blev filmet, og om, hvad der måske skete, da kameraet blev slukket.

Målet er at indsamle 5000 stykker indhold inden året er omme. Og til at sikre sig validitet i indholdet har holdet bag 18 Days In Egypt stablet et fellowship på benene i Cairo, hvor 20-30 unge egyptere skal ud blandt folk og samle informationer.

De mange stykker indhold vil blandt andet blive visualiseret på forskellige måder. Jigar Metha viste blandt andet, hvordan de bruger open source-værktøjet Popcorn, der lægger indholdet sammen i lag, eksempelvis med et totalbillede af broen, som demonstranterne gentagne gange kæmpede med politiet om. Oven på det billede lægger man så enkelte nære fotos og videoer fra kampene på broen og fortæller om historierne bag dem.

En anden måde at fortælle de mange historier på er gennem brug af tidslinjer, hvor man nørde sig igennem de enkelte dage og nærstudere begivenheder på enkelte klokkeslag.

Det var meget interessant at høre om et konkret brug af begrebet kontekst. De seneste par år har parolen for journalister været, at i det nye medielandskab skal vi være kuratorer og at det, vi kan tilføje af værdi er sammenhæng. Men jeg har ikke set mange eksempler på, at man udnytter det, som brugerne kan - nemlig dele indhold og at man så som journalist forklarer sammenhængen.

Noget andet rigtig interessant var en afsluttende bemærkning om, at produktet er processen og at det ikke handler om at slippe alt indhold på én gang - og så er det færdigt arbejde. Men at blive ved med at involvere folk og få den optimisme og entusiasme, som egypterne oplevede i februar til at vare.

Har du set andre eksempler den type brug af user content, hvor journalisten får en kuratorrolle, så sig endelig frem.

Visninger: 14

Kommenter

Du skal være medlem af Headstart Network for at tilføje kommentarer!

Join Headstart Network

Hvad er Headstart?

Headstart er et netværk for alle, som interesserer sig for sociale medier og digital forretnings-udvikling.

Det er konsulenthuset Seismonaut og Aarhus Kommune, der står bag Headstart. 

Besøg Headstarts søster

Velkommen til...

Vi vil gerne, at alle føler sig velkomne på Headstart, så vi sørger altid for at holde en god tone. 

Hvis du har spørgsmål, er du også meget velkommen til at gribe fat i mig. 

Camilla Swartz

Community Manager

 

© 2018   Created by Anders Mogensen.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service